11 maatregelen voor een veilige fotoshoot Blog – #2

Zelfportret-Kim-Callewaert-11 MAATREGELEN VOOR EEN VEILIGE FOTOSHOOT OP LOCATIE OF IN DE STUDIO.

Elf maatregelen voor een veilige fotoshoot.

Mijn tweede blog over fotografie versus corona. Waarom? Omdat ik deze week al een aantal keer dezelfde vraag heb gekregen: “Welke maatregelen voorzie je om de fotoshoot zo veilig mogelijk te laten verlopen?”

Ik geef jullie in deze blog alvast elf maatregelen, die ik zal nemen als fotograaf voor een veilige fotoshoot. Want ik wil dat jullie ontspannen naar de shoot komen, waardoor jullie stralen voor mijn camera. Als je vol stress zit, zal je dit ook zien in de foto’s wat echt heel jammer zou zijn. Ik wil dat jullie met een goed en gelukkig gevoel naar huis gaan. En dit gevoel wil ik op beeld vastleggen.

Elf maatregelen voor een veilige fotoshoot

 • Een fotoshoot van Colourful Zebra kan bij mij enkel op afspraak doorgaan.
 • Ik draag een mondmasker tijdens de volledige fotoshoot en jullie aanwezigheid. Het mondmasker wordt na elke fotoshoot gewisseld.
 • De 1,5 m afstandregel zal ik respecteren.
 • Bij het fotograferen van pasgeborenen, baby’s en kinderen zullen er aanvullende maatregelen worden genomen. Al mijn kledij zal voor elke fotoshoot gewisseld worden, zodanig dat het virus niet via mijn kledij wordt overgebracht naar deze mini’s.
 • Er zal desinfecterende handgel ter beschikking zijn om onze handen te ontsmetten.
 • Alle oppervlakken die aanwezig zijn tijdens de fotoshoot zullen vooraf worden ontsmet.
 • Onnodige voorwerpen zullen worden verwijderd.
 • Decorelementen worden voor de fotoshoot ontsmet.
 • De afgewerkte foto’s worden digitaal bezorgd.
 • Voor de betaling ontvangen jullie een digitale factuur.
 • Ik serveer jullie geen drank of hapje wat ik anders met alle plezier doe.

Juist omdat jullie zo geweldig zijn, blijf ik op afstand.

Wat verwacht ik van jullie voor en tijdens de fotoshoot?

 • Verwittig mij tijdig voor de afspraak indien jullie ziektesymptomen vertonen. We verplaatsen de fotoshoot dan kosteloos naar een later en veiliger tijdstip.
 • Hou 1,5 m afstand.
 • Ontsmet jullie handen voor de fotoshoot, en raak alleen de dingen aan die nodig zijn.
 • Draag een mondmasker, behalve tijdens het nemen van de foto’s. (Tenzij je een fotoshoot met mondmasker wil als herinnering aan deze bijzondere tijd.)
 • Kom enkel met de mensen waarmee je een fotoshoot hebt geboekt.
 • Neem je eigen drank en versnapering mee indien je denkt dat je dorstig of hongerig zal worden. Momenteel bied ik geen drank of hapje aan omwille van hygiëne. Zelf heb ik altijd een klein overlevingspakket mee als ik ergens naar toe ga. Je weet maar nooit, en als ik hangry word, ben ik niet de meest aangename persoon.
 • Betaal jullie factuur elektronisch en niet met cash geld.

Ik hoop dat ik jullie een antwoord heb kunnen geven op de vraag: “Welke maatregelen voorzie je om de fotoshoot zo veilig mogelijk te laten verlopen?”

Indien jullie toch nog met extra vragen of bezorgdheden zitten, bel of mail mij. Samen vinden we wel een oplossing.
Wist je dat ik ook communieshoots fotografeer?

Draag ondertussen nog goed zorg voor elkaar.
En ik hoop jullie snel te mogen fotograferen in een ontspannen en veilige sfeer!