Wat is de prijs voor een familie fotoshoot? – Blog – #5

Familie hand in hand wandelend voor kasteel. Familie en portretfotografie

De prijs van een familie fotoshoot is afhankelijk van jullie wensen. Willen jullie een fotoshoot op een leuke buitenlocatie of liever in de studio? Hoeveel modellen mag ik laten stralen? Hebben jullie graag een album of een canvas als aandenken achteraf? Volstaan 9 digitale foto’s en een minibook?

Op basis van deze vragen werden 4 prijspakketten door mij samengesteld.

Minibook 10cm x 10cm, stoefboekje, 10 spreads op dik papier.

Maar wat krijgen jullie voor de prijs van een familie fotoshoot?

In alle prijzen zit steeds de fotoshoot, de selectie van de foto’s, de basisbewerkin en de digitale aanlevering inbegrepen.

Duur van de fotoshoot

De duur van de fotoshoot van het basis pakket verschilt van de andere pakketten omdat sommige families één uur fotoshoot meer als voldoende vinden.

Als je een familie bent bestaande uit vier personen inclusief kinderen dan is dit inderdaad voldoende. Een fotoshoot met kinderen is altijd een uitdaging omdat hun aandacht in het begin nog heel scherp is maar al snel verzwakt. Ze willen liever spelen, wandelen en ravotten dan poseren voor de camera. Ik probeer dan ook altijd de fotoshoot buiten op een leuke locatie te doen zodanig dat de kinderen kunnen spelen terwijl ik foto’s van hen neem. Op die manier verloopt de fotoshoot heel natuurlijk en vlot zonder dat ze door hebben dat ze eigenlijk in de spotlights staan.

Een familiefoto met iedereen erop neem ik vanzelfsprekend ook maar dat is meestal pas helemaal op het einde. De kinderen kennen mij dan al iets beter waardoor ze meer op hun gemak zijn en ik ook meer van hen kan vragen.

Als jullie een grotere familie hebben met veel kinderen, nonkels en tantes dan raad ik aan om een album, canvas of full option pakket te nemen. We hebben dan anderhalf uur de tijd om samen op pad te gaan en leuke, ontspannende foto’s te nemen van iedereen. Zo heb ik de tijd om iedereen te laten stralen voor de lens zonder dat we opgejaagd zijn. Ondertussen kan dan de rest van de familie verder wandelen of spelen.

Het is heel Belangrijk dat het een leuk moment wordt voor jullie en dat we samen mooie herinneringen vastleggen op beeld vol liefde en emotie.

Meisje dat door het gras loopt in de natuur. Zwart-wit fotografie

Hoe verloopt de selectie van de foto’s?

Na de fotoshoot importeer ik alle foto’s op mijn computer en selecteer ik alvast mijn favorieten. Deze beelden zet ik dan vervolgens op mijn digitaal platform, waar jullie toegang tot krijgen via een link en paswoord.

De foto’s hebben een lage resolutie en bevatten mijn watermerk. Het doel is dat jullie een keuze maken van de foto’s die jullie graag zouden hebben. Stel dat jullie meer foto’s willen dan in het pakket zijn inbegrepen, kan dat mits een meerprijs.

Hoe worden de foto’s aangeleverd?

Jullie krijgen de foto’s digitaal via wetransfer of op een USB-stick. Deze foto’s zijn helemaal van jullie en vrij te gebruiken voor social media of print.

De foto’s worden aangeleverd in 3500px op de langste zijde in JPEG, sRGB 8-bit.

Indien jullie wensen, kan ik jullie altijd vrijblijvend advies geven over print en drukwerk. Jullie hebben immer geïnvesteerd in kwalitatieve foto’s waardoor je best ook kiest voor kwalitatief drukwerk.

Als jullie hebben gekozen voor het BASIS pakket krijgen jullie bovenop de digitale foto’s ook een Minibook. Dit is een ‘stoefboekje’ van 10 x 10cm met 10 pagina’s in dik papier. Heel leuk om mee te nemen in jouw handtas of broekzak.

Bij het ALBUM pakket krijgen jullie een fotoalbum met fotocover in het formaat 20 x 15cm. Dit is een horizontale album met al jullie gekozen foto’s in verwerkt. Het album wordt door mij zelf ontworpen, besteld en opgestuurd naar jullie. Dit pakket is ideaal om cadeau te geven aan de grootouders omdat het herinneringen van liefde en emoties weergeeft.

Willen jullie toch liever één canvas om op te hangen thuis aan jullie muur, dan kiezen jullie beter voor het CANVAS pakket. Een canvas van 60 x 40cm waarvan het kader wordt gemaakt uit milieuvriendelijk materiaal. Een topper om jezelf of je familie cadeau te geven en je huis een persoonlijke touch te geven.

En dan voor de families die het maximul uit de fotoshoot willen halen, is er het FULL OPTION pakket. Hierbij krijgen jullie de foto’s digitaal, een album met fotocover 20 x 15cm en een canvas van 60 x 40cm.

Zijn er extra kosten verbonden aan een familie fotoshoot?

Extra kosten bovenop jullie gekozen fotopakket kunnen zijn:

  • kilometervergoeding buiten de ring van Gent aan het wettelijk km-tarief
  • extra foto’s die jullie wensen aan te kopen die niet in het fotopakket zijn inbegrepen
  • een fotoalbum, foto box of canvas die niet in het fotopakket zijn inbegrepen

Via deze weg hoop ik jullie een antwoord gegeven te hebben op de vraag “Wat is de prijs voor een familieshoot?” Als jullie nog vragen hebben hierover, kunnen jullie mij altijd bellen, mailen, whatsappen enz…

Ik hoop jullie in de toekomst te laten stralen voor de camera!