Fotografie vs Corona. Wanneer kan ik opnieuw een fotoshoot inplannen? Blog – #1

Update Fotografie vs Corona Koppelfotoshoot man en vrouw voor graffiti muur

Fotografie vs Corona. Wanneer kan ik opnieuw een fotoshoot inplannen? Hierbij het langverwachte antwoord waar ik heel blij van word! Je kan vanaf vandaag opnieuw een fotoshoot bij mij – Colourful Zebra – inplannen onder bepaalde voorwaarden.

Via de vereniging van de Beroepsfotografen, waar ik zelf lid van ben, kregen we bijna dagelijks nieuwe updates over de stand van zaken Fotografie vs Corona.

Een update op basis van het laatste Ministerieel Besluit

Eerst het positieve nieuws voor jullie en voor mij:

 • Klanten mogen terug in de studio, maar er mogen maximaal 2 klanten tegelijk aanwezig zijn.  Twee verloofden, of een gezin mogen dus enkel op afspraak aanwezig zijn. Gelieve dus altijd telefonisch of per mail contact op te nemen om jullie fotoshoot in te plannen in de studio.
 • Fotograferen op locatie:  
  • B2B is toegelaten
  • B2C is nog niet toegelaten, zolang burgers zich enkel voor essentiële zaken buiten mogen begeven. Hopelijk komt hier snel verandering in want ik hou ervan om jullie buiten op locatie te fotograferen, zeker in de lente.
  • Opdrachten buiten zonder contact (architectuur, natuur, …) is wel toegelaten 
 • Opdrachten bij de klant thuis:
  • B2B en B2C zijn toegelaten als de veiligheidsmaatregelen worden gevolgd.

Dit wil zeggen dat jullie vanaf nu opnieuw een fotoshoot kunnen inplannen bij mij in de studio of bij jullie thuis in huis of in de tuin. Hip hip hoera!

Maar zoals verwacht zijn er nog een aantal zaken niet toegelaten om te fotograferen:

 • Evenementen zijn allemaal geschorst waardoor eventfotografie voorlopig niet aan de orde is.
 • Huwelijken (burgerlijk/kerkelijk) blijven voorlopig verboden voor fotografen.

Huwelijksfotografie vs corona

Hierbij wil ik mij even specifiek richten tot de koppels die een huwelijk hebben gepland in 2020. Jullie zijn reeds een jaar bezig met het plannen van jullie droom dag en met veel zorg hebben jullie jullie favoriete huwelijksleveranciers gekozen.

Maar in deze abnormale tijden dienen jullie deze droom even opzij te plaatsen. Ontzettend vervelend, maar de ondernemers in de huwelijkssector doen er alles aan om met evenveel passie fantastisch werk te leveren, deze zomer en ook volgende zomer.

Fotografie vs corona. Huwelijksfoto van pas getrouwd koppel aan het gemeentehuis in abstracte vorm

Hopelijk kan ik jullie op deze manier wat steun en zekerheid bieden.

Misschien is er voor jullie datum helemaal geen probleem. Als je toch jouw trouwdag dient te verplaatsen, lees hier enkele tips en informatie.

Tips voor jullie huwelijk in deze corona tijden

Plan je om te trouwen tijdens de zomermaanden, dan raad ik aan om nu niet te panikeren. Wacht af en volg de situatie regelmatig op. Wie echter zijn reservatie voor deze zomer nog niet bevestigd heeft, doet dit beter wel. De getroffen koppels van dit voorjaar zijn nu op zoek naar een nieuwe datum. En zo stel jij alvast jouw datum in veiligheid bij al jouw favoriete leveranciers.

Het zou fijn zijn mochten jullie gewoon met hetzelfde team kunnen samenwerken én zo voorkom je bijkomende financiële kosten.

 • Vraag geen terugbetaling maar naar de mogelijkheid om jouw feest te verplaatsen. En betrek alle leveranciers bij de nieuwe datum.
 • Geef jouw leveranciers voldoende tijd om een oplossing te vinden voor jou. Elk van onze collega’s heeft begrip voor deze harde realiteit en zoekt naar oplossingen voor zichzelf en voor hun klanten.
 • Uiteraard kijk je eerst even of er nog dagen beschikbaar zijn op vrijdag of zaterdag. Is dit niet het geval, overweeg dan een datum in het najaar, een weekdag, zelfs een zondag.
 • Voor vele leveranciers geldt de volgende maatregel : jouw trouwdag verplaatsen kan kosteloos als de maatregelen vanuit de overheid ons daartoe verplichten, als de vervangdatum plaatsvindt vóór 31 maart 2021 en indien de leverancier beschikbaar is op de nieuw gekozen datum.
 • Wil je annuleren of verplaatsen naar de zomermaanden van 2021, dan zal dit mogelijks niet kosteloos kunnen. Bedrijven verliezen zo namelijk heel wat omzet in 2020.
  We willen dit moeilijke jaar heel graag doorkomen zodat we er allen in 2021 ook met een gezond bedrijf staan!

Ik zal als huwelijksfotograaf mijn best doen om jullie zo goed mogelijk te helpen.

Tenslotte zijn jullie van plan te trouwen in 2021? Contracteer mij dan alvast nu. De agenda van 2021 zal sneller volgeboekt zijn dan andere jaren.