Wanneer een newborn shoot inplannen? Blog – #3

Wanneer newborn shoot inplannen. Babyfotografie slapende baby beide handjes omhoog. Babyfotografie

Als ik een aanvraag voor een newborn shoot krijg, is de allereerste vraag van de kersverse ouders meestal: “Wanneer kunnen we het beste een newborn shoot inplannen?” Of “Hoe oud mag de baby zijn voor een newborn shoot?

Vanaf 6 dagen tem 14 dagen oud is een ideale moment om een newborn shoot in te plannen. De baby is dan thuis en aangesterkt na de geboorte. Als je borstvoeding geeft dan raad ik jullie aan om niet op dag 9 of 10 een shoot te doen omdat dit vaak een regeldag is voor de baby.

Wat is een regeldag voor een baby?

Jullie hebben na een aantal dagen een dagelijks ritme opgebouwd met betrekking tot voedingen en jullie weten ongeveer waar jullie kleine spruit behoefte aan heeft.

Toch zijn er dagen dat jullie baby sneller om voeding vraagt dan jullie gewend zijn. Dit is te merken aan meer huilbuien en onrustiger zijn dan anders. Jullie baby kan om het uur, of zelfs nog sneller, om voeding vragen. De behoefte aan voedingsstoffen is op deze dagen veel hoger. De dagen waarop dit gebeurt zijn de regeldagen.

Rond dag 9 of 10 heeft jullie baby dus hoogstwaarschijnlijk een regeldag waardoor het voor mij heel moeilijk is om een newborn shoot te doen.
In het ideale scenario slaapt jullie kindje heel diep, zodanig dat ik ze goed kan inbakeren en in verschillende poses kan leggen. Maar foto’s met ogen open zijn even schattig.
Als ik merk dat jullie baby heel de tijd weent of zich ongemakkelijk voelt, dan stop ik onmiddellijk de shoot en dan kunnen jullie eten geven of de pamper nog eens verversen.
De fotoshoot verloopt op het ritme jullie kindje.

Wanneer newborn shoot inplannen. Volledig ingebakerde baby liggend op een wollen flakti in een houtenschaal. Wrap met knoop vooraan.

Waar vindt de newborn shoot plaats?

De fotoshoot van Colourful Zebra vindt plaats bij mij thuis in Gent, omdat ik hier alle materiaal bij de hand heb:

 • Wraps in verschillende kleuren om jullie baby in te bakeren
 • Een schaal en een houten kistje om jullie ingebakerde baby in te leggen
 • Beanbag om jullie kindje op te leggen op
 • Wol om jullie kindje onder te dekken
 • Haarlintjes en mutsjes
 • Verschillende achtergronden
 • Een elektrische verwarming om jullie baby voldoende warm te houden
 • Handgel om onze handen te wassen voor en tijdens de shoot

Maar indien jullie willen, kan ik ook tot bij jullie thuis komen. Jullie betalen dan een meerprijs van 150 euro, bovenop de prijs van de gekozen fotoshoot, omwille van de kleine verhuis van al het benodigde materiaal.

Wat kost een newborn shoot?

Jullie kunnen kiezen uit vier foto pakketten gaande van een Basis pakket tot een Full Option pakket. Ik heb deze vier pakketten samengesteld op basis van feedback van klanten.
Er zijn immers mensen die graag een fotoshoot hebben met alles erop en eraan, terwijl er anderen zijn die het voldoende vinden om vijf digitale foto’s te hebben van hun baby.
Indien jullie meer informatie willen over de verschillende pakketten, neem dan een kijkje op mijn website bij prijzen.

Welke veiligheidsmaatregen neem ik?

Tijdens de shoot draag ik mijn camera altijd rondom mijn nek met een camera strap zodanig dat de camera niet kan vallen. Als ik bezig ben met een nieuwe setting klaar te zetten, haal ik de camera juist van mijn nek omdat de lens nergens tegenaan zou stoten. Jullie baby laat ik ook nooit alleen.

Ik zal de fotoshoot verplaatsen als ik ziektesymptomen heb om jullie baby niet te besmetten.

De veiligheidsmaatregelen die ik neem ivm corona kunnen jullie nalezen in mijn vorige blog. “11 maatregelen voor een veilige fotoshoot”.

Kan een fotoshoot met broer of zus?

Wanneer newborn shoot inplannen. Babyhandje neemt wijsvinger van de mama vast. Close-up

Ja dat kan zeker. Deze shoot voer ik altijd als eerste uit zodat broer of zus nadien kan spelen. Kinderen zijn immers heel snel afgeleid.

Een foto met de ouders kan op hetzelfde moment genomen worden, maar zorg dan voor neutrale kledij als je naar de fotoshoot komt.

Wist je dat ik ook het eerste levensjaar van jullie baby kan vereeuwigen op beeld?

Wat brengen jullie mee naar de newborn shoot?

 • Neem een dekentje mee om je baby warm te houden
 • Eventueel kan je jullie baby losse sokjes en wantjes aandoen
 • Vergeet zeker ook geen verse pamper en tutter mee te nemen
 • En voeding voor jullie kindje omdat ze vaak extra honger krijgen door de fotoshoot

Wat kunnen jullie doen net voor de fotoshoot?

 • Je mag vooraf een badje geven, dit kan helpen om je baby te laten slapen tijdens de fotoshoot
 • Interactie voor de fotoshoot met je baby is heel goed zodanig dat hij/zij een beetje moe is
 • Voor de fotoshoot wordt er gevraagd je baby te voeden. Dit kan bij jou thuis of hier bij mij
 • Eventueel kan je een verse pamper aandoen zonder koude doekjes te gebruiken. De pamper mag losjes omgedaan worden. Je baby zal plassen maar dat is OK, alles wordt grondig gewassen.
 • Als je als ouders relaxed bent, dan zal je baby ook rustig zijn tijdens de fotoshoot

Ik hoop jullie snel te mogen verwelkomen bij mij thuis voor een newborn shoot van jullie pasgeboren kindje. Jullie weten nu wanneer een newborn shoot in te plannen.


Als jullie nog extra vragen hebben na het lezen van deze blogpost, stuur mij dan een e-mail of bel mij. Ik beantwoord met plezier jullie vragen.
En jullie zijn ook steeds welkom bij mij voor een familie fotoshoot en als de kinderen wat ouder zijn voor een communieshoot.