Babyfotografie

Babyfotografie of Newborn fotoshoot

Ieder avontuur begint klein. Met veel liefde, zorg, geduld en aandacht neemt Colourfulzebra leuke en natuurlijke foto’s van jullie pasgeboren baby. Een prachtige herinnering aan deze intense gebeurtenis, waardoor deze baby fotoshoot ook een leuk idee is om als geschenk te geven.

 

 

Met een newborn fotoshoot bewaar je jouw baby voor eeuwig

Leuk toch, het idee dat je leuke en natuurlijke foto’s hebt van je pasgeboren baby. Dat je altijd zal kunnen terugblikken op die handjes, voetjes, oortjes, wangetjes, typische beweginkjes. Ik corrigeer mezelf even: het gaat niet zomaar om ‘een’ baby, wel om jouw baby en dus de mooiste baby ooit! Die schoonheid leg ik vast in hoge resolutie via babyfotografie en een newborn fotoshoot, een herinnering voor eeuwig.

Leg die mooie herinnering (en herinneringen) aan jouw kersverse baby inderdaad vast op beeld en maak ze tastbaar. Het levert je een prachtsouvenir op aan die o zo korte tijd dat “je baby nog zo schattig was”. Want die periode van pasgeboren baby duurt maar enkele weken. Voor je het weet loop je constant je kind achterna om het te beschermen tegen van alles en nog wat.

Wil je die zalige eerste weken van je baby vastleggen en een prachtige herinnering maken van de eerste momenten? Klop dan even aan bij mij, ColourfulZebra, gespecialiseerd in onder meer babyfotografie.

 

Wat houdt babyfotografie juist in?

Heeft je baby alweer een reuzenstap gezet? Dan kan je dat vastleggen op foto. In dat eerste levensjaar zijn er volgens mij drie ideale momenten voor een babyfotoshoot.

1. Een newborn fotoshoot van je baby van 6 tot 14 dagen oud

Ik zorg ervoor dat je baby schattig in beeld komt. Ofwel met de kleertjes aan, ofwel naakt maar dan met de juiste accessoires. Ik denk aan wraps in de meest uiteenlopende kleuren om je baby in te bakeren, een berenvelletje, schaal, houten kistje of beanbag om je baby in en op te leggen, wol om je kindje in te dekken, haarlintje, mutsje, verschillende achtergronden en uiteraard elektrische verwarming om je baby warm te houden.

Dat een baby die eerste weken nog veel slaapt, is overigens handig. In het ideale scenario slaapt je baby heel diep. Op die manier kan ik het goed inbakeren én het in verschillende poses leggen, zonder dat hij of zij wakker wordt. Maar vrees niet, foto’s met ogen open zijn even schattig. Is je baby wakker, dan lukt het ook!

2. Foto’s van je baby op 7 à 8 maanden

Op dat moment kan je baby al zitten en vaak al deftig kruipen. Zie je, daar begint het groter worden al. Die eerste kruipbewegingen zijn echt ideale momenten voor babyfotografie. Ik maak me dan even klein als je baby en neem foto’s terwijl ik op mijn buik lig.

3. Foto’s van je baby rond de eerste verjaardag

Dan is je baby al iets ouder. Dit is het moment dat je kindje gaat staan en fier als een gieter zijn eerste stapjes zet. Dat leidt tot fijne foto’s van je baby zonder hulp die gekke bekken trekt en véél plezier heeft.

 

Eerste babyfotografie

Een newborn fotoshoot is uiteraard de eerste vorm van babyfotografie. Ik beantwoord hieronder de meest voorkomende vragen die ouders zich stellen.

Hoe verloopt een newborn fotoshoot?

Een newborn fotoshoot plan ik het liefst in bij mij thuis in Gent. Waarom daar? Omdat ik er alle nodige attributen bij de hand heb, en dat maakt het makkelijk werken. Maar ik kan uiteraard ook de verplaatsing maken naar jullie huis. Ik reken dan een meerprijs aan van 150 euro, omdat ik al dat benodigde materiaal moet verhuizen.

Boek ik de newborn fotoshoot en babyfotografie op voorhand in?

Je maakt inderdaad het best al ruime tijd op voorhand een afspraak. Ik raad je zelfs aan dat al te doen terwijl je nog zwanger bent en met die bolle buik rondloopt. Want onderschat de komst van een baby niet. Zodra die er is, krijg je het ontzettend druk en dan kunnen bepaalde goede voornemens wel eens ondergesneeuwd raken.

Hoe oud is mijn baby het best voor zo’n newborn fotoshoot?

Je baby is idealiter tussen de zes en veertien dagen oud. Geef je borstvoeding? Plan de fotoshoot dan niet in op de negende of tiende dag want dat is vaak een regeldag voor de baby. Het vraagt dan sneller om voeding en kan huilerig en onrustig zijn. Bovendien maakt de fotoshoot de baby vaak extra hongerig.

Ik pas de babyfotografie in ieder geval aan op het ritme van jullie kindje. Weent het onophoudelijk of merk ik dat het zich ongemakkelijk voelt, dan stop ik de fotoshoot onmiddellijk. Dan kunnen jullie wat eten geven of eventueel de pamper verversen.

Wat breng ik mee naar de newborn fotoshoot?

  • Een dekentje om je kindje warm te houden
  • Eventueel losse sokjes en wantjes
  • Een verse pamper en een fopspeen

Welke veiligheidsmaatregelen neemt ColourfulZebra bij de newborn fotoshoot en babyfotografie?

  • Mijn camera draag ik altijd vast rond mijn nek met een camerastrap zodat die niet kan vallen.
  • Ik haal de camera alleen van mijn nek als ik een nieuwe setting klaarzet.
  • Jullie baby laat ik nooit alleen.
  • Handgel gebruik ik voor, tijdens en na de newborn fotoshoot.
  • Heb ik ziektesymptomen, dan verplaats ik de fotoshoot om jullie baby niet te besmetten.

Wat kost een newbornshoot of babyfotografie?

Wil je een fotoshoot met alles erop en eraan? Of volstaan vijf digitale foto’s? Zoveel klanten, zoveel verschillende wensen.

Om de uiteenlopende wensen van mijn klanten te kunnen beantwoorden, kan je kiezen uit vier fotopakketten, te beginnen bij een pakket Basic Newborn shoot en te eindigen bij een Full Option pakket. Hier vinden jullie de prijzen babyfotografie.

Uiteraard krijgen jullie alle foto’s in hoge resolutie, 3500 px lange zijde.

 

Babyfotografie 

Onderstaande reeks vragen geven een antwoord op de algemene vragen die ouders me stellen.

Hoe verloopt een babyfotoshoot?

Ervaring heeft uitgewezen dat de mooiste babyfoto’s worden gemaakt als ik dat doe in jullie vertrouwde omgeving. Want daar voelen jullie je thuis en op jullie gemak. Terwijl jullie de gewone dagelijkse routine uitvoeren, maak ik de ene spontane en natuurlijke foto na de andere. Zowel van jullie baby als van jullie.

Mag de rest van het gezin mee op de foto?

Uiteraard kan en mag iedereen mee op de foto. Eerst fotografeer ik jullie allemaal samen, eerst broer en zus, en dan de ouders. Zorg zeker voor neutrale kledij.

 

Bezorg ik jullie de meeste prachtige babyfoto’s?

Graag! Geef me een seintje en we spreken af!

Tip van ColourfulZebra? Het is misschien een goed idee om meteen een aantal identieke baby-albums te maken. Voor jullie als ouders, maar ook voor je kindje voor als het wat ouder is. Hij of zij kan dan later terugblikken op dat schattige baby’tje dat hij of zij ooit was.