Het eerste levensjaar van jullie baby, van liggen naar kruipen naar stappen Blog – #4

eerste levensjaar van jullie baby vast

Het eerste levensjaar van jullie baby, van zitten naar kruipen naar stappen. Want die twaalf maanden vliegen zo voorbij. Baby’s groeien immers véél te snel. Voor je het weet brabbelen ze in babytaal en hol je er achteraan om ze te beschermen tegen allerlei ongelukjes.

Wat er ook gebeurt in dat eerste jaar, die momenten komen nooit meer terug. Hou ze dus vast, en hoe doe je dat beter dan met een professionele fotoshoot? Het levert jullie een prachtsouvenir op aan de tijd dat “de baby nog zo schattig was”.

Colourful Zebra maakt er dolgraag werk van, van die schattige babyfoto’s.

Zo veel veranderingen dat eerste levensjaar

Wat is dat eerste jaar toch een zalige tijd. Jullie baby ontdekt de wereld met al zijn zintuigen. Kijkt verwonderd rond en lacht jullie vertederend toe – één zo’n lachje is al voldoende om je helemaal te doen smelten. Denk aan die eerste grappige gezichtsuitdrukking, dat eerste lachje, die eerste keer dat hoofdje omhoog, die bewegingen met de beentjes en armpjes, de eerste maal zelf draaien, zitten, kruipen. Om dan uiteindelijk op beide voetjes te staan en de eerste staptjes te zetten. Eerst met hulp van jullie, en dan helemaal alleen! Wie wil deze mooie momenten in dat eerste jaar niet blijven koesteren?

eerste levensjaar van jullie baby. Baby of kindje dat net kan rechtstaan en begint te stappen

Op welke momenten plannen jullie het beste een babyshoot in?

Een fotoshoot van jullie baby doe je als die weer één van zijn reuzenstappen heeft gezet. Mijn ervaring heeft uitgewezen dat jullie het best drie momenten inplannen om dat eerste levensjaar van jullie baby voor eeuwig vast te leggen. Inderdaad niet één maar drie keer, net omdat jullie baby zo verandert in de loop van dat eerste levensjaar. En alle fotoshoots gebeuren in veilige omstandigheden. Dit zijn volgens mij de ideale momenten voor een babyfotoshoot:

  • Newbornfoto’s (van 6 tot 14 dagen oud): die brengen je baby schattig in beeld, naakt of gekleed, mét de juiste accessoires. Voor een newbornshoot maak je het best al een afspraak als je nog zwanger bent. Want zodra je baby er is, krijg jij het ook heel druk. Meer informatie over een newbornshoot vinden jullie in mijn vorige blog: “WANNEER EEN NEWBORN SHOOT INPLANNEN?”
  • Op 7 à 8 maanden: jullie baby kan al zitten en begint te kruipen. Het ideale moment om foto’s te nemen terwijl ik op mijn buik lig.
  • Rond 12 maanden: of vanaf het ogenblik dat jullie kindje kan staan of stappen. Ze zijn dan zo fier dat ze lachen en gekke bekken trekken.
eerste levensjaar van jullie baby. De eerste stappers om te lopen. Babyfotografie. Kindje dat net kan rechtstaan en met een badjas aan, lacht naar de camera.

Hoe verloopt een babyfotoshoot?

De mooiste foto’s maak ik bij jullie thuis in jullie vertrouwde omgeving. Op die manier zijn jullie helemaal op jullie gemak. Het is de bedoeling dat ik een fotoreportage maak terwijl jullie de gewone dagdagelijkse dingen samen doen. Dit geeft de beste en meest natuurlijke foto’s van jullie en jullie kindje.

Indien jullie interesse hebben in een familiereportage of communieshoot kunnen jullie meteen een afspraak maken bij mij. Willen jullie graag meer informatie? Bel mij of stuur mij een e-mail.