Toffe tip? Kerstfoto’s van je kinderen in een kerstfotoshoot – #Blog 11

Kerstfoto's van je kinderen? Organiseer meteen een kerstfotoshoot!

Ik sluit graag even aan bij mijn vorige blog over smartphone fotografie. Want ik stel je hier meteen een heel leuk en dankbaar onderwerp voor. Waarom neem je niet eens wat fijne kerstfoto’s van je kinderen? Organiseer meteen een kerstfotoshoot. Tof en leuk in een oergezellige sfeer vol lichtjes, kerstbomen en kerstballen… En wat misschien nog beter is? Je hoeft er niet eens je huis voor uit.

Kerstfotoshoot met kerstfoto’s van je kinderen? Supertof idee!

We kijken al zo lang uit naar die fijne periode van kerst als slot van een toch wel turbulent jaar. Want de kerstperiode is inderdaad een gezellige tijd. Licht en warmte, dat hebben we allemaal nodig. Plezier, genegenheid, liefde en aandacht voor elkaar. Met een kerstfotoshoot van je kinderen combineer je dat allemaal. Het levert je sowieso een levenslange en tastbare herinnering op in de vorm van een originele kerstfoto. Een mooie foto krijg je sowieso. En wie weet, misschien zelfs een grappige kerstfoto om cadeau te doen aan de familie.

Kinderen komen in alle leeftijden. Bij het maken van kerstfoto’s van je kinderen houd je daar het best rekening mee. Maar dat weet je uiteraard, als ervaren ouder!

1. Tips voor een kerstfotoshoot met je baby

Kerstfoto's van je kinderen? Organiseer meteen een kerstfotoshoot!

Ons idee? Eenvoudiger kan écht niet. Je baby is nog niet zo beweeglijk, dus die blijft mooi liggen, ongeacht waar je hem neerlegt: tussen de cadeaus, zelfs in een cadeaudoos, naast de kerstboom, op een deken of tussen de donszachte kussens.

Ook leuk? Je kan je baby volledig aankleden in de kledij die jij zelf kiest. Hoe meer kitsch, hoe leuker. Profiteer ervan dat de baby toch niet protesteert :). Wacht maar tot die een paar jaar ouder is! En is ie ongeduldig? Hang die dan tussen, in en boven de kerstversiering. Hilariteit gegarandeerd.

Is je baby al iets ouder? Kan die al zitten en kruipen? Maak dan gebruik van die natuurlijke nieuwsgierigheid. Laat die maar grijpen naar die blinkende kerstballen. Intussen maak je een detailfoto van die grijpende handjes. Altijd een mooi resultaat.

2. Ideeën voor kerstfoto’s van je kinderen als ze 2 à 3 jaar oud zijn

Kerstfoto's van je kinderen? Organiseer meteen een kerstfotoshoot!

Je merkt het meteen, dit is al een stuk moeilijker. Want je kind is een stuk beweeglijker, heeft al wat meer zijn of haar eigen wil en kan zelfs een echt duiveltje zijn als die niet goed uitgeslapen is.

Maar ook hier heb je zoveel inspiratie voor de allerleukste en mooiste foto. Zet je kind tussen de kerstboom vol gezellige lichtjes, lampjes en ballen. Je verkrijgt op die manier een ‘schitterende’ kerstfoto, en je e peuter glanst vanzelfsprekend mee.

Wil je grappige foto’s van je peuter, een foto met humor? Verkleed hem of haar dan als rendier. Of als lieftallige engel. Of – ook een idee – meteen als duivel als hij of zij inderdaad niet goed gezind is.

Kerstfoto's van je kinderen? Organiseer meteen een kerstfotoshoot!

3. Ideeën voor een kerstshoot met kinderen die al wat ouder zijn

Kerst? Dat betekent ook de ruimte aankleden, versieren, decoreren, met zijn allen samen alles klaarzetten … Ook al die voorbereidingen kan je op foto vastleggen. Je neemt kerstfoto’s van je familie die in de weer is, terwijl ze hun uiterste best doen om de mooie achtergrond piekfijn in orde te krijgen.

Kerstfoto's van je kinderen? Organiseer meteen een kerstfotoshoot!

En waarom geen kerstshoot met het ganse gezin? Een familie fotoshoot?

Uiteraard is ook een kerstshoot van de hele familie een idee, zelfs een ware aanrader. Mama en papa en alle zussen en broers, het volledige gezin inclusief huisdieren.

Een paar leuke tips? Trek een paar foto’s van de hele bende in dezelfde kledij, zoals een superlelijke kersttrui en bijpassende ultralelijke kerstsokken. Of doe allemaal dezelfde warme winterpyjama aan, en neem een foto terwijl jullie een warme chocolademelk drinken. De ouders mogen uiteraard wat sterkers.

De van de kerstshoot afkomstige foto‘s steek je in een leuk kerstalbum. Of verstuur je als kerstkaart met foto aan de familie. Zo krijgen ze een plezierige attentie om naar te kijken tijdens de fijne kerstdagen.

Meer info?

Wat denk je, ga je een kerstfotoshoot organiseren in een mooie achtergrond? En heel veel leuke kerstfoto’s van je kinderen maken? Gewoon doen! Zoals in de inleiding gezegd, kan je dat doen met je eigen smartphone. Maar uiteraard kan je me ook een belletje geven, en dan organiseren we een kerstshoot buiten. Want ik hou ook van kerstshoots!

Je kan me bellen op +32 (0)474 91 28 45, stuur me een mail! Of neem contact met me op via het antwoordformulier op de website.