Klik tussen fotograaf communie Oost-Vlaanderen en je kind Blog – #6

Meisje liggend op haar zij in het gras. Portret en familiefotografie

Heb je een communicant in huis? Wat leuk! Die topgebeurtenis moet je op foto vastleggen. Ben je op zoek naar een fotograaf communie in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Gent? Iemand die erin slaagt een echte klik te maken met je eerste of plechtige communicant, hem of haar echt op zijn gemak te laten voelen en zo perfect spontane foto’s te maken? Klop dan aan bij Kim van Colourful Zebra. Hieronder krijg je een beeld van hoe deze fotograaf communie in Gent te werk gaat.

Mijn eerste vraag? Altijd dezelfde

Ben je op zoek naar een fotograaf communie in Oost-Vlaanderen en kom je op mijn website terecht? Neem dan de telefoon en bel: 0474 91 28 45

Mijn tweede vraag is er altijd een naar de interesses van je kind. Houdt het van de natuur, speelt het graag met auto’s, gamet het graag, houdt het van dieren, welke kleuren vindt het het mooist? Dat doe ik niet alleen om ideeën te krijgen voor een bepaalde setting of locatie, maar ook om een gespreksonderwerp te hebben met jullie kinderen. Even praten over wat zij leuk vinden breekt het ijs meteen en bouwt dat o zo belangrijke vertrouwen op. Het gevoel van ‘je goed voelen bij die fotograaf communie Oost-Vlaanderen’.

Wist je dat ik ook familiefoto’s neem als jullie dit wensen?

Mooie locatie communiefoto’s

De communiefoto’s nemen we op een locatie die je zelf kiest, eventueel dicht bij jou in de buurt. Dat is ook leuk voor mij, want zo leer ik andere locaties kennen. We kunnen de fotoshoot ook doen op een van mijn favoriete plekjes zoals Dok-Noord (daar heb ik het openingsbeeld op mijn website genomen), de Gentbrugse Meersen, het Parkbos, of gewoon in de binnenstad. Alle fotoshoots verlopen in veilige omstandigheden. Heb ik je al verteld dat ik fotograaf communie ben in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Gent? 🙂

Ik fotografeer het liefst buiten. Daar hebben we veel meer bewegingsruimte en voelt je kind zich meer op zijn gemak. Zeker als de fotoshoot plaatsvindt op een locatie die jullie kiezen, want dan kent je kind die omgeving al. Het toont dan fier alle leuke plekjes waar het speelt. Buiten zijn ze heel spontaan, véél meer dan in een studio.

Kim, fotograaf communie in Oost-Vlaanderen, stelt je spruit op zijn gemak!

Hoe stel ik je kind op zijn gemak?

Het eerste kwartier op locatie gaat het er heel los aan toe, ik praat vlot met je kind over zijn interesses. Voor de eerste communiefoto’s mag je er als ouder bij zijn. Voor de plechtige communiefoto’s stuur ik je eventjes weg. Ervaring heeft al uitgewezen dat het beter en soepeler gaat als jij als ouder niet in de buurt bent.

Maar wees gerust, je kinderen zijn bij mij in goede handen. Ik babbel vrolijk, sociaal, open en eerlijk met jullie kinderen, behandel hen als model én mens, laat hen belangrijk voelen, laat hen zelf kiezen in welke houding ze willen staan.

Van mij mogen ze zeggen en doen waar ze zin in hebben en ik maak ze ook duidelijk dat ze moeten laten weten als ze iets niet leuk vinden. Van mij hoeven ze niet altijd recht in de lens te kijken of voortdurend te lachen. Belangrijk is dat ze zichzelf zijn.

“Tussen mij en kinderen klikt het echt. Ik hoor van ex-klanten dat de kinderen nog eens willen terugkomen bij Kim want “het was daar zo leuk”.

Kim, fotograaf communie in Oost-Vlaanderen, stelt je spruit op zijn gemak!

Tarieven van deze fotograaf communie in Oost-Vlaanderen

Je kan kiezen uit drie prijspakketten. Heb je twee communicanten, dan gaan ze uiteraard samen in één pakket. Ik reken nooit het dubbele aan.

Na de fotoshoot haal ik de slechte foto’s eruit, de andere geef ik een lichte behandeling en plaats ze op een afgesloten platform op mijn website, met watermerk. Je krijgt als ouder een login en paswoord, kunt de foto’s bekijken en via een klik op een hartje aangeven welke foto’s je wilt. Die foto’s bewerk ik dan, stuur ze via een USB-stick of We Transfer naar je door en maak het album.

Je krijgt de uiteindelijke foto’s allemaal digitaal, in hoge resolutie, zonder watermerk. Wil je achteraf nog bijbestellen, dan hangt de kostprijs af van de hoeveelheid en het formaat. Maar ik stuur je je altijd de prijs van eventuele meerkosten mee.

Wat doet deze communiefotograaf als het pijpenstelen regent?

Stel dat het enorm hard regent op de dag van de communiefotoshoot. In dat geval stel ik voor de afspraak te verplaatsen want pijpenstelen zijn er echt te veel aan. Dan krijgt je kind het koud, vindt het alles lastig en dat merk je dan achteraf ook aan de foto’s. In dat geval gaan we samen op zoek naar een nieuwe datum die we prikken met de weer-app in de hand.

Een echt stralende zonnige en blauwe hemel hoeft niet, want dan heb je foto’s die bol staan van de dichtgeknepen ogen. Geef mij maar een zonnige dag met bewolking.

Op zoek naar een fotograaf met wie het klikt?

En tegelijk op zoek naar een fotograaf communie Oost-Vlaanderen? Neem contact op met mij, Kim Callewaert van Colourful Zebra. Ik antwoord zo snel ik kan!

Interesse in een newbornshoot of het eerste levensjaar van jullie kindje? Ook dat kan ik voor jullie in mooie herinneringen vastleggen.