Zwangerschapsfotografe in Gent maakt week tot week foto’s – #Blog 7

Op zoek naar zwangerschap week tot week foto‘s? Fotograaf zwangerschapsfotografie in Gent?

Op zoek naar zwangerschap week tot week foto‘s? Naar een fotograaf zwangerschapsfotografie in Gent? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Want deze vrouwelijke fotografe neemt graag foto’s van je zwangere buik, zo vaak je wilt. Ook per week.

Vind je dat iets te veel van het goede? Dan kan een fotoshoot van je zwangerschap uiteraard ook van maand tot maand. Of zelfs enkel op het einde, als je buik al heel goed zichtbaar is. De keuze is volledig aan jou, ik sta open voor alles.

Zwangerschap week tot week foto’s

Ik stel me even aan je voor. Mijn naam is Kim Callewaert van Colourful Zebra – hier vind je trouwens de uitleg achter die ‘vreemde’ naam. Naast huwelijksfotografie, communiefoto’s en familie- en portretfotografie specialiseer ik me ook in fotoshoots zwangerschap.

Tot nu toe heb ik als fotograaf zwangerschapsfotografie vooral maand tot maand foto’s genomen van een zwangere buik. Maar uiteraard zijn zwangerschap week tot week foto’s ook mogelijk.

Mag ik eerlijk zijn? Hoe meer ik erover nadenk, hoe idealer ik die week tot week zwangerschapsfoto’s vind. Stel dat we met de fotoshoot beginnen op drie maanden, in de lente, dan heb je drie seizoenen als achtergrond: lente, zomer en nog net de overgang naar de herfst. En iedere week net iets anders. Wat een meerwaarde dat geeft!

Werkwijze als fotograaf zwangerschapsfotografie Gent

Ik fotografeer altijd buiten, op locatie, want dat blijven toch de mooiste en natuurlijkste foto’s.

 • Vaak maak ik de zwangerschapsfoto’s op dezelfde locatie. Het mooie hieraan is dat je buik elke week iets ronder wordt, terwijl de omgeving hetzelfde blijft.

 • Soms maak ik de zwangerschap week tot week foto’s op verschillende locaties, en ook dat heeft zo zijn charmes. Ik ben daar heel flexibel in. Ik overleg dat gewoon samen met jou als toekomstige mama en met je partner.

Alles kan. Ik bied graag een variatie aan foto’s aan. Ik kiek jou als mama in spe, een paar keer alleen, en ook een paar keer samen met je partner. Heb je al een kindje, dan mag hij/zij uiteraard ook op de foto. De posities probeer ik altijd wat te variëren. Zo neem ik ook foto’s waarop je ligt of zit. Die buik is dan weliswaar niet zo prominent zichtbaar als op de foto’s  die ik van je maak in profiel. Maar in dat geval heb je meer variatie in de foto’s.

Mijn grootste tip?
Kom voor een fotoshoot zwangerschap zeker niet te laat bij me langs. Wat wil ik daarmee zeggen? Dat je het best niet wacht tot de laatste week van de zwangerschap. Boek je afspraak zeker niet te dicht bij je uitgerekende datum. Want baby’s komen als ze er zin in hebben en vaak is dat vroeger dan je denkt.

Naarmate je zwangerschap vordert krijg je als mama in spe vaak wat pijn, of heb je het wat lastiger om te bewegen. Maak de afspraak zeker een maand voor de uitgerekende datum. Want pijn en ongemak, dat zie je op de foto.

Wist je dat ik ook newbornfoto’s neem en het eerste levensjaar van jullie baby kan vastleggen in mooie herinneringen?

3 Redenen om een professionele zwangerschapsfotograaf in te huren

 1. Camoufleren van kleine onvolkomenheden
  Een professionele fotograaf die zwangerschapsfoto’s neemt slaagt erin alle kleine onvolkomenheden te verbergen. Donkere vermoeide wallen, puistjes hier en daar camoufleer ik allemaal. Ik bewerk de foto’s zodat de volle schoonheid van jou als toekomstige mama op de voorgrond komt.

 2. Richtlijnen op het vlak van harmonieuze kledij
  Ik geef ook altijd richtlijnen over de juiste kledij. Soms draag je als zwangere mama een aanspannend kleedje zodat je buik ten volle tot zijn recht komt. Of je draagt een lichte T-shirt die makkelijk naar omhoog kan en je buik in één beweging bloot laat. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat je partner op jou is afgestemd qua kleren en kleuren, en eventueel je kindje ook.

 3. Op zoek naar het juiste moment van de dag
  De fotoshoot zwangerschap probeer ik altijd te plannen ’s ochtend of in de late namiddag, op momenten dat het niet te heet is. Want hitte en een bolle buik zijn zaken die moeilijk samen gaan.  Als toekomstige mama heb je het dan wat lastiger, en ook dat vertaalt zich op de foto’s. Ik vermijd dat graag.
Op zoek naar zwangerschap week tot week foto‘s? Fotograaf zwangerschapsfotografie in Gent?

Aankondiging foto zwangerschap

Bij mij kan je niet alleen terecht voor zwangerschap week tot week foto’s, of maand tot maand foto’s. Je kan ook bij me aankloppen als je een foto wilt om je zwangerschap aan de buitenwereld bekend te maken. Van de foto van je zwangere buik en je partner maak ik dan bijvoorbeeld een kaartje van 10 op 15 centimeter.

Wil je er een bepaalde tekst op, dan zorg ik dat die mooi op de foto terechtkomt. Ik maak er altijd iets unieks van. Net zoals jij bent en zoals jij en je partner het willen.  

Je kan ook kiezen voor een foto met een witruimte erop zodat je de tekst zelf kan schrijven.

Newbornfotoshoot is de logische volgende stap

Nog een voordeel? Maak ik de zwangerschap week tot week foto‘s, of de maand tot maand foto’s, of gewoon een zwangerschap shoot? En wordt je kindje geboren? Dan kan je bij mij ook meteen de newbornfotoshoot doen. Ik bundel dan alles samen in één mooi pakket en één mooi album. Een hebbeding voor jouw leven, en dat van je baby.

Die babyfotografie doen we uiteraard niet op locatie ergens in de vrije natuur, maar wel bij mij thuis. Ik bouw de living dan om, je neemt als koppel plaats in de zetel, je krijgt koffie en koekjes, alles zo huiselijk en vertrouwd mogelijk.

Voor de hele newbornfotoshoot moet je toch rekenen op een drietal uur, afhankelijk van het pakket dat jij en je partner willen.  Denk aan pampertje verversen, eten, boertje…. Dat alles neemt toch wel wat tijd in beslag.

Tarief fotograaf zwangerschapsfotografie Gent

Zwangerschapsfotografie of zwangerschap week tot week foto’s valt bij mij onder de prijs van het pakket familiefoto’s.

Wil je een basisalbumpakket, dan bezorg ik je een album van 20 op 15 cm met een foto op de cover. Of een fotoboekje van 10 op 15 centimeter. Zo’n kleintje dat je overal kan meenemen in je handtas, of op de schouw kan tentoonstellen, zichtbaar voor iedereen.

Kan ik je helpen? Neem gerust contact op met deze fotograaf zwangerschapsfotografie in Gent. Ik antwoord vlug en vriendelijk.

Tot binnenkort!