Welke kleding fotoshoot op welke fotolocaties in Gent? – #Blog 8

Weet je welke vraag ik het meest krijg als fotograaf in Gent? Het antwoord lees je eigenlijk al in de titel: “Welke kleding draag ik voor een fotoshoot op één van jouw fotolocaties in Gent?” Mijn klanten vragen me dus niet alleen uit over de kleding die ze moeten dragen op een fotoshoot, ze vragen me ook naar de fotolocaties in Gent waar ik het liefste fotografeer.

Volgende vragen hoor ik, fotograaf onder de naam Colourful Zebra even vaak: “Ik wil een nieuwe profielfoto. Welk kleding doe ik het beste hiervoor aan? Breng ik verschillende kleedjes mee? Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur? En welke kleuren moet ik voorzien?”

Mijn antwoord héél kort samengevat?

“Stem de kleur van je kleding af op de locatie waar we de foto’s nemen”

“Zorg ervoor dat de kleding voor de fotoshoot overstemt met de fotolocatie in Gent.”

Maar dan dringt zich meteen ook de volgende vraag op: “Op welke locaties in Gent ga je vaak fotograferen?”

Doe ik een fotoshoot in Gent-centrum, dat kies ik vooral voor stoere fotoshoot locaties zoals Dok-Noord, Houtdok Gent, Patershol, Begijnenhof,.. Maar even vaak doe ik een fotoshoot in de Gentbrugse Meersen, de Bourgoyen, het Gentbos… Het spreekt vanzelf dat elke locatie vraagt om zijn eigen aangepaste kledij.

Regels kleding fotoshoot gezin en familie in de natuur

Een typische vraag: “Als we ons laten fotograferen als familie of gezin, welke kleren doen we dan het best aan? Wat past er het best in de natuur of in de stad?”

Houden we een fotoshoot in de natuur, met een achtergrond vol gras, bomen en natuurschoon? Dan heb je een aantal opties. Welke je kiest is afhankelijk van je persoonlijkheid:

  • ofwel voorzie je kleding in zachte kleuren zoals lichtgeel, -groen en -blauw. Die zachtere tinten zorgen ervoor dat je mooi en harmonieus opvalt in vergelijking met de rijkdom van de natuurlijke kleurenpracht rondom jou. Wit is trouwens een kleur die ‘s zomers altijd past.
  • ofwel doe je iets felgekleurds aan, zoals knalrood of roos. Die kleuren zorgen ervoor dat je er echt uitspringt.

Sowieso zijn de lente- en herfstkleuren de beste kleuren voor foto’s in de natuur.

Twee extra opmerkingen 

  • Vermijd schreeuwerige toestanden en opdrukken zoals bloemen en dieren. Bij een fotoshoot in de natuur hoort een neutrale kleurenkeuze en een even neutraal pallet.
  • Doe je de fotoshoot samen met je gezin of familie, dan zorg je er uiteraard voor dat de kleuren van de kleding die je elk afzonderlijk draagt harmonieus samengaan.

Ik verduidelijk die laatste term even. Harmonieuze kleuren zijn kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel. Oranje-rood of blauw-turquoise zijn maar enkele voorbeelden van harmonieuze kleurencombinaties. Je kan deze kleuren altijd combineren met neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs.

Regels kleding fotoshoot in de stad 

Voor een fotoshoot in de stad geldt eigenlijk net het omgekeerde. Laat je foto’s maken in de stad, dan is het juist wél goed dat je kleding aandoet met opvallende kleuren. Want op die manier spring je werkelijk uit de stenen omgeving vol grijstinten.

Welke kleding fotoshoot op bepaalde fotolocaties in Gent?

De enige uitzondering? Doen we een fotoshoot in het Grafittistraatje, dan draag je het best iets wits.

Kleuren ook belangrijk bij new-born fotoshoot

Een heel apart doelpubliek zijn de baby’s, maar uiteraard is ook hier kleur belangrijk.

Bij een new-born fotoshoot wikkelen we je baby in een zachte, gekleurde doek. Sommige kleuren passen bij de tint van je baby, andere dan weer niet. Op dat gebied verschilt een baby helemaal niets van een volwassene.

We overleggen alles op voorhand en kiezen de kleur uiteraard ook samen.

Welke kleding fotoshoot op bepaalde fotolocaties in Gent?

Nog enkele zéér belangrijke algemene tips!

1. Doe iets aan waar je je zelf goed in voelt 

Wat kleding fotoshoot betreft is deze regel de meest belangrijke! Want hoe je je voelt, straal je uit, ook op foto. Heb je kleren aan waar je je ongemakkelijk in voelt, dan zie je dat ongemak weerspiegeld. Niet doen dus.

2. Zorg voor een tweede paar schoenen

Foto’s in de natuur op stiletto’s kan uiteraard altijd. Maar hou er rekening mee dat we ons regelmatig moeten verplaatsen. Een tweede paar stappers is daarbij zéér welkom. Hetzelfde geldt voor het dragen van stiletto’s op de Gentse kasseien. Wij vrouwen weten het maar al te goed, dat loopt verre van makkelijk. Besef dat ook pijnlijke voeten zichtbaar zijn op de foto.

3. Laat alles wat overbodig is achterwege

Laat dus je handtas thuis of in de auto, want die heb je niet nodig tijdens een fotoshoot. Ook vestjes, zonnebrillen en gsm’s zijn overbodig. Pas als al het overbodige weg is, worden de foto’s zeer naturel.

Conclusie: kleding fotoshoot afhankelijk van fotolocaties in Gent

Inderdaad, stem de kleuren van je kleding voor een fotoshoot af op de fotolocaties in Gent.

Bel me op het nummer +32 (0)474 91 28 45

Op naar een prachtige fotoshoot in even prachtige kleding!