Wil je bedrijfsfoto’s laten maken? Dit zijn mijn tarieven! – #Blog 9

Wist je dat ik, naast het fotograferen van families, newborns en baby’s en huwelijken, ook bedrijfsfoto’s en bedrijfsreportages maak? Logisch toch, want in een bedrijf werken er toch ook mensen! Onder de naam SparklingZebra bezorg ik je graag professionele foto’s van je bedrijf en medewerkers. Hieronder verneem je alles over mijn werkwijze en mijn tarieven bedrijfsfotografie.

Voor een betaalbare prijs krijg je bedrijfsfoto’s waarmee je een goede eerste indruk maakt op zakenpartners, prospecten en klanten. Je weet uiteraard hoe belangrijk die eerste indruk is? Wees er maar zeker van dat mooie bedrijfsfoto’s die indruk heel positief beïnvloeden.

Betaalbare prijzen bedrijfsfotografie

Hoogwaardige, kwalitatieve en mooie bedrijfsfoto’s zijn onmisbaar als je wilt tonen wie je bent en wat je doet.

  • Wil je je bedrijf professioneler voorstellen aan de buitenwereld?
  • Je imago versterken?
  • Nieuwe klanten aantrekken of investeerders overtuigen?

Dan is het een goed idee professionele bedrijfsfoto’s te laten maken. Zowel in print als online en zeker op je website zorgen mooie bedrijfsfoto’s voor die extra deskundige uitstraling die je net dat ietsje meer business oplevert.

ColourfulZebra maakt bedrijfsfoto’s onder de naam SparklingZebra

Onder de naam SparklingZebra maak ik mooie bedrijfsfoto’s waarin je werknemers niet ontbreken!

Bedrijfsfotografie is immers zoveel meer dan het fotograferen van bedrijfsgebouwen, het maken van bedrijfsreportages en het vastleggen van bedrijfsprocessen. Ik krijg ook heel vaak de vraag om zakelijke portretten te maken van werknemers en ondernemers. Soms maak ik deze portretten tegen een witte of zwarte achtergrond met flitsers maar even vaak fotografeer ik buiten op locatie.

“Een schrijver giet alles in tekst, een bedrijfsfotograaf bezorgt je een mooi en visueel bedrijfsverslag

Ik bezorg je bedrijfsfoto’s die prachtig zijn om naar te kijken, uniform en gestroomlijnd. Zo kan je er als een rode draad mee uitpakken in je brede communicatie, zowel in print als online.

Tarieven bedrijfsfotografie van Sparklingzebra, de bedrijfsactiviteit van Colourfulzebra

Zoveel meer dan alleen bedrijfsreportages

Als sociaal ingestelde fotograaf in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Gent, vind ik werken met mensen het meest aangename onderdeel van mijn werk. Een bedrijfsreportage van mensen aan het werk, doe ik het allerliefste.

Maar je kan bij mij terecht voor heel veel uiteenlopende bedrijfsopdrachten. Ik lijst een aantal van mijn realisaties op.

Tarieven bedrijfsfotografie van Sparklingzebra, de bedrijfsactiviteit van Colourfulzebra

Waarvoor dienen bedrijfsfoto’s?

Heldere communicatie tussen mezelf als enthousiaste fotograaf en jou als klant vind ik een basisvoorwaarde. Op voorhand bespreek ik altijd je wensen en verwachtingen. Een van de basisvragen die ik stel is deze: “Waarvoor en op welke manier zal je de bedrijfsfoto’s gebruiken?”

Zijn de bedrijfsfoto’s bedoeld voor drukwerk, een brochure, folder, tijdschrift, presentatie of catalogus? Of zijn ze meer voor online gebruik zoals een banner, website, mailing, sociale media…? Die informatie is belangrijk want dat heeft een invloed op mijn werk en het resultaat, zowel qua sfeer als formaat.

Daarnaast stel ik uiteraard nog heel wat andere vragen. Zo vraag ik je uit over je missie en visie, producten en diensten, de sfeer in het bedrijf, de bevlogenheid van de medewerkers, de werkprocessen. Ik vraag met andere woorden alles over het DNA van je bedrijf, wat de foto’s moeten uitstralen en wie en wat jullie ermee willen bereiken.

Tarieven bedrijfsfotografie van Sparklingzebra, de bedrijfsactiviteit van Colourfulzebra

Vervolgens probeer ik alle antwoorden te vatten in de foto’s die ik voor jullie maak. Ik bezorg je bedrijfsfoto’s die in één oogopslag laten zien waar je bedrijf voor staat. Ik val in herhaling, maar weet dat mijn prijzen en tarieven voor bedrijfsfotografie heel voordelig zijn. Prijs-kwaliteit top!

Welke kleren moet het personeel aan bij een bedrijfsfotoshoot?

Stel dat je vijftien werknemers hebt die je wilt gefotografeerd hebben, dan probeer ik ze allemaal op dezelfde manier in beeld brengen.. Diezelfde locatie maakt het makkelijk om nieuwe werknemers te fotograferen.

Ook de dresscode bespreken we op voorhand. Op een werf is het bijvoorbeeld belangrijk dat de veiligheid gegarandeerd is. In dat geval fotografeer ik de werknemers met helm en werkschoenen. Heb je een productiebedrijf, dan is het leuk als je personeel kledij draagt waarop het logo van het bedrijf staat.

Heb je een dienstenbedrijf, dan geef ik de voorkeur aan een zakelijke outfit. Voor zakelijke portretten doet een egaal wit of zwart hemd wonderen. Kledij in ruitjes vermijd je het best. Het psychedelische effect ervan is niet bevorderlijk voor een professionele businessfoto.

Omdat ik zelf vrouw ben en dus ervaringsdeskundig mag ik vrouwelijke werknemers de volgende tip geven:

“Ben je vrouw, voorzie dan iets meer make-up dan anders.”

Tarieven bedrijfsfotografie van Sparklingzebra, de bedrijfsactiviteit van Colourfulzebra

De constante in mijn werk als bedrijfsfotograaf? In alle gevallen zien de bezoekers dat de bedrijfsfoto’s echt en gepersonaliseerd zijn. Gepersonaliseerde foto’s zijn stukken beter dan nietszeggende stockfoto’s. En reken maar dat bezoekers zien welke foto echt is en welke niet.

Mijn tarieven bedrijfsfotografie 

Ik bied vier bedrijfspakketten aan. Die vind je mooi visueel opgelijst op sparklingzebra.be.

Voor 350 euro heb je al een pakket tot 40 bedrijfsfoto’s. De prijs van het duurste pakket loopt op tot 850 euro. Alles is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en het aantal werknemers, maar uiteraard ook van je wensen en de tijd die ik nodig heb om die wensen in te willigen.

Wil je enkel zakelijke portretten van je werknemers, dan reken ik 10 à 15 minuten per persoon. Wil je ook portretten, sfeerfoto’s en actiefoto’s? Dan heb ik meer tijd nodig en dan zal je dat ook iets meer kosten.

Mijn prijzen en tarieven voor bedrijfsfotografie zijn dus afhankelijk van je verwachtingen en net daarom zijn die voorbereidende gesprekken zo belangrijk. Pas als ik weet wat je wilt, kan ik je een juiste offerte bezorgen.

Als bedrijf kan je ook een pakket bestellen en aansluitend om extra’s vragen. Alles is bespreekbaar.

Of ik nu foto’s maak onder de naam ColourfulZebra of SparklingZebra, deze fotograaf in Gent gespecialiseerd in mensen doet alles voor jou als klant. Ik speel graag flexibel in op al je wensen en bezorg je prachtige en mooie bedrijfsportretten en bedrijfsfoto’s op maat.

Heb je nog vragen over mijn tarieven bedrijfsfotografie?

Neem contact met me op. Graag tot binnenkort!